Om Hinza AB

Hinza drivs av oss Karin & Tobias Bachstätter och vi älskar funktionell design! Att arbeta med väskor som vi har stor användning och glädje av varje dag och som vi dessutom har historiska band till är ett privilegium.

När vardag så väl som helg är fylld av olika aktiviteter för hela familjen är det skönt att ha en eller flera Hinzaväskor nära till hands. Då behöver vi aldrig fundera över vad vi ska använda för att packa i när vi ska till badhuset, kalaset eller utflykten. Självklart har vi alltid med oss ett helt gäng med Hinzaväskor när vi åker till mataffären!

Förlagan till Hinzaväskan tillverkades på 1950-talet av Perstorp AB, ett företag grundat av Karins farfars far.

Karin som växt upp med väskorna och använt dem dagligen, kom tillsammans med sina föräldrar på idén att nytillverka väskorna eftersom familjen behövde fler väskor. 2006 startade de bolaget som kom att heta Hinza efter Perstorp AB:s tidigare VD-bostad "Hinza Lycka". Huset är numera Hinzas kontor. 

Nylanseringen av väskorna blev en succé och väskorna finns idag att köpa i design- och inredningsbutiker runt om i världen.

Läs mer om historien bakom den klassiska väskan.

Miljö & produktion

Hinzaväskorna tillverkas i Hillerstorp i Småland med omtanke om kvalitet, miljö och arbetsförhållanden. Fabriken är certifierad inom miljö- och kvalitetsledning enligt ISO-9001 och ISO-14001. 

Genom närheten till fabriken har vi på Hinza kontroll över material och produktion samtidigt som transporterna blir korta.

Green Plastic-varianten av Hinzaväskan är gjord av biobaserad plast där merparten av plasten har framställts av sockerrör som är en förnyelsebar råvara.

Väskorna i Recycled Plastic-serien är tillverkade av återvunnen plast och har handtag av bioplast från sockerrör. Genom att återanvända plast sparar vi energi och jordens resurser samtidigt som vi undviker onödiga koldioxidutsläpp.

Överdragen till Hinzaväskorna sys i Polen. Innerväskor och  kylväskor sys i Kina i en fabrik som kontinuerligt besöks och kontrolleras av godkända internationella auditörer och följer Amfori som är det ledande systemet för Business Social Compliance Initiative (BSCI). 

BSCI tillämpar de internationella principerna för arbetsnormer som skyddar arbetstagarnas rättigheter genom att säkerställa trygg och säker arbetsmiljö med respekt för arbetsrätt och mänskliga rättigheter.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.